Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image

RECEPTEN

Jagerskip met Cognac

 

Benodigdheden                           

Polderhoen

Boter

Cognac

Witte Bordeaux

Bouillon

Geraspte ui

Tomatenpuree

Bloem

Zout & Peper

Peterselie

 

 1 

40 gram 

 3 eetlepels

 1 dl.

 1 dl. 

 1/2

 1 blikje

 

 

 

                       
                           

Bereidingswijze

Braad de Polderhoen bruin in de boter, dit kan heel maar dit kan ook in kleinere stukken.

Flambeer met cognac (steek de cognac aan in een juslepel en giet het brandend over de kip).

Voeg de wijn, de bouillon, zout&peper, de gehakte Peterselie, Selderij en geraspte ui toe.

Stoof het vlees in 45 tot 60 minuten zachtjes gaar.

Haal de kip uit de pan en leg op een voorverwarmde schaal.

Roer de tomatenpureedoor het stoofvocht en bind de saus met de aangemaakte bloem.

Breng op smaak met zout&peper.

Serveer met kleine ronde aardappeltjes en worteltjes&peultjes

 

 

 

 

Detaillisten

detaillisten